Reklam
Türk Telekom Bedava İnternet

Türk Telekom Taahhüt Cayma Bedeli Sorgulama

Türk Telekom Taahhüt Cayma Bedeli Sorgulama 2024; Uygun fiyatlı tarife ve paketleri ile ülkemizin önde gelen GSM operatörlerinden olan Türk Telekom; müşterilerine cazip kampanyalar sunmaya devam ediyor.

Türk Telekom; her gün mevcut müşterilerine yeni müşteriler eklemeyi başarsa da bazı üyeler; bu GSM operatöründen ayrılarak, farklı bir operatöre abone olmayı tercih edebiliyorlar.

Mevcut Türk Telekom tarife ve paketinden memnun olmayan müşteriler ise farklı bir GSM operatörüne geçiş yaptıklarında ceza olarak, taahhüt cayma bedeli ödeyip ödemeyeceklerini öğrenmek istiyorlar.

Bu yazımızda Türk Telekom aboneliğini sonlandırmak isteyen yani farklı bir GSM operatörüne geçmeyi düşünen ya da mevcut hattını kapatmak isteyenler için Türk Telekom taahhüt cayma bedeli sorgulama nasıl yapılır?

Türk Telekom cayma bedeli ödüyor mu? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Taahhüt Cayma Bedeli Nedir?

En genel tanımıyla taahhüt; bir firmadan ya da şirketten hizmet ya da ürün satın alan müşterilerin sözleşme imzalayarak, belirli bir süreliğine imzaladıkları sözleşmeye sadık kalacaklarına dair sorumluluk üstlenmelerine deniliyor.

Yani GSM operatörlerinin kampanyalarına katılarak, tarife ve paket indirimlerinden yararlanan kişiler; 12 ay ya da 24 ay boyunca aynı tarife ve paket aboneliğini sürdüreceklerine dair sözleşme imzaladıklarına taahhüt vermiş oluyorlar.

Sözleşme imzalayan abonelerin sözleşme süresi dolmadan sözleşmeden ayrılmak istediklerinde ceza olarak ödemeleri gereken bedele ise taahhüt cayma bedeli ismi veriliyor.

Taahhüt Cayma Bedeli Nasıl Hesaplanır?

GSM operatörleri, müşterilerin sözleşmeden ayrılmaları halinde ödemeleri gereken cayma bedelini hesaplarken, birden çok etmeni dikkate alıyor.

Öncelikle müşterilerin kaç ay boyunca sözleşmeye sadık kaldıklarına bakıyor.

Bu bağlamda müşterilerin hatlarını kapatmak istedikleri tarihe kadar yararlandıkları indirimleri Türk Telekom’a geri ödemeleri gerekiyor. 

Örneğin; 80 TL olan bir tarifeye indirimle 60 TL’ye üye olan ve 10 ay boyunca 60 TL ödeyen bir müşterinin toplamda 200 TL’yi Türk Telekom’a geri ödemesi gerekiyor.

Müşterinin faturalı tarifesine ek bir akıllı telefon ya da farklı bir cihaz alması durumunda kalan cihaz taksitlerini de son faturasıyla birlikte ödemesi talep ediliyor.

Aynı zamanda müşteriden devlete ödenen vergiler, başvuru bedeli, aktivasyon ücreti gibi ek ödemeler de isteniyor.

Türk Telekom taahhüt cayma bedeli hesaplanırken dikkate alınan en önemli faktörleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Abonelik süresince tarife ve paketi kapsamında yararlandığı indirimler
  • Başvuru bedeli
  • Devlete ödenen vergiler
  • Hizmet bedeli
  • Bağlantı bedeli
  • Telsiz kullanım bedeli
  • Taksitle alınan cihazların kalan taksitleri

Türk Telekom cayma bedeli; yukarıdaki etmenler de hesaba katıldığında oldukça yüklü olabiliyor.

Bu yüzden de Türk Telekom müşterilerine sözleşmelerinden ayrılmadan ve hatlarını kapatmadan önce mutlaka ödemeleri gereken taahhüt cayma bedeli hakkında bilgi edinmelerini öneriyoruz!

Türk Telekom (TTNET) Abonelik İptali Nasıl Yapılır? 

Türk Telekom Cayma Bedeli Ne Kadar?

Müşterilerin ödemeleri gereken taahhüt cayma bedeli miktarı; aylık kaç TL tarife ve paket indiriminden yararlandıklarına, sözleşmenin kaçıncı ayında aboneliklerini sonlandırmak istediklerine, faturalarına ek cihaz satın alıp almadıklarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Örneğin; 70 TL’lik tarifeye aylık 50 TL’ye abone olan bir Türk Telekom faturalı hat abonesini düşünelim.

Bu müşterinin 12000 TL değerinde bir akıllı telefonu 6 ay taksitle ve faturasına ek olarak aldığını  ve müşterinin 12 aylık bir sözleşme imzaladığını varsayalım.

Bu müşterinin 5 aylık aboneliği sonrasında sözleşmeden ayrılmak istediğini göz önünde bulunduralım.

Öncelikle bu müşterinin aylık 20 TL’den 5 ay için yararlandığı indirimleri geri ödemesi gerekiyor.

Yani yararlandığı 100 TL tarife indirimi taahhüt cayma bedeli olarak hesaplanıyor.

5 ay boyunca cihaz taksitlerini ödeyen müşterinin geri kalan son ayın borcu olan 2000 TL akıllı telefon taksitini de son faturasıyla ödemesi gerekiyor.

Taahhüt cayma bedeline telsiz kullanım ücreti, hizmet bedeli, devlete ödenmesi gereken vergiler gibi ek ücretler de ekleniyor.

Kısacası sabit bir taahhüt cayma bedelinin bulunmadığını, cayma bedeli miktarının her müşteriye göre ayrı ayrı hesaplandığını söyleyebiliriz.

Türk Telekom Cayma Bedeli Sorgulama Nasıl Yapılır?

Türk Telekom faturalı hat kullanan müşteriler; sözleşmeden ayrılmak yani taahhütten caymak istediklerinde ödemeleri gereken cayma bedelini farklı şekillerde öğrenebiliyorlar.

Türk Telekom taahhüt cayma bedeli sorgulama yöntemlerini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Türk Telekom Mağaza ya da Bayiliklerine Giderek, Cayma Bedeli Sorgulama

Hatlarını kapatmak isteyen müşteriler, ödemeleri gereken cayma bedeli miktarını kendilerine en yakın Türk Telekom mağazasına ya da bayiliğine giderek, öğrenebiliyorlar.

Bu bilgi yalnızca hattın yasal sahibine veriliyor. Bu yüzden de müşterinin mağaza ya da bayiliğe cayma bedeline dair bilgi almak adına giderken yanında TC kimlik kartını ya da nüfus cüzdanı fotokopisini götürmeyi unutmaması gerekiyor.

Türk Telekom Müşteri Hizmetlerini Arayarak, Cayma Bedeli Sorgulama

Türk Telekom aboneleri, cayma bedeline dair her konuda bilgi edinmek için müşteri hizmetlerini arayabiliyor ve müşteri temsilcisine danışabiliyorlar.

Aynı zamanda abonelik bitiş tarihini de müşteri temsilcisinden öğrenebiliyorlar.

Aboneler; 444 1 444 telefon numarasını arayarak, müşteri temsilcisine bağlanabiliyorlar.

Türk Telekom Online İşlemler Üzerinden Cayma Bedeli Sorgulama

Taahhüt cayma cezasını öğrenmek isteyen aboneler; Türk Telekom Online İşlemler üzerinden de sözleşme bitiş tarihini görüntüleyebiliyor ve sözleşmeden ayrılmaları halinde ödemeleri gereken cayma bedelini görüntüleyebiliyorlar.

Müşteriler, https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/ linki üzerinden Türk Telekom sitesine girebiliyor ve Tarifem ve Paketlerim başlığı altında detaylı bilgiye erişebiliyorlar.

Aboneler; Türk Telekom Online İşlemler Uygulamasını mobil cihazlarına Google Play Store ya da Apple Store üzerinden de indirebiliyor ve taahhüt cayma bedeli miktarını kolaylıkla bu uygulama üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Aynı zamanda Online İşlemler üzerinden mevcut faturalarını, taahhüt cayma bedellerini de kredi kartı bilgilerini kullanarak, ödeyebiliyorlar.

*124# Tuşlayarak, Cayma Bedeli Sorgulama

Türk Telekom müşterileri, akıllı telefonlarının arama kısmından *124# tuşlaması yapmak suretiyle de ödemeleri gereken cayma bedelini sorgulayabiliyorlar.

Müşterilerin telefonlarından tuşlamaları yaptıktan sonra sırasıyla 3-Taahhüt, 2-Taahhüt seçeneklerini seçmeleri gerekiyor.

Müşteriler, böylelikle taahhüt kalan gün sayılarını, cayma bedelini ve taahhüt sürelerini kendilerine gönderilen SMS’ten görüntüleyebiliyorlar.

Türk Telekom Taahhüt Cayma Bedeli Ödenmezse Ne Olur?

Türk Telekom abonelerinin son faturaları ile birlikte cayma bedelini mutlaka ödemeleri gerekiyor.

Türk Telekom; cayma bedelini ödemekte zorlanan kişilere kredi kartına taksit imkanı sunuyor.

Taahhüt cayma bedelini ödememekte direnen kişiler ise Türk Telekom tarafından mahkemeye veriliyor.

Mahkemeye verilen kişilerin ise taahhüt cayma bedelinin yanı sıra dosya ve dava masraflarını da ödemeleri gerekiyor.

Türk Telekom Cayma Bedeli Ödüyor mu?

Türk Telekom’a numara taşıma ya da yeni bir hat tesisi ile geçmeyi düşünen kişiler; abone oldukları ve ileride sözleşmeden ayrıldıkları takdirde cayma bedelinin belirli bir süreliğine ya da sözleşme boyunca Türk Telekom tarafından karşılanıp karşılanmayacağını da öğrenmek istiyorlar.

Türk Telekom; zaman zaman düzenlediği kampanyalar ile belirli bir süreliğine müşterilerinin cayma bedeli ödemeksizin sözleşmeden ayrılmalarına izin verebiliyor.

Ancak şu an için Türk Telekom’un cayma bedelini ödediği bir kampanya bulunmuyor.

Yani abonelerin sözleşme süresi dolmadan aboneliklerinden ayrıldıklarında mutlaka cayma bedeli miktarını ödemeleri gerekiyor.

Türk Telekom Taahhüt Yenileme

Türk Telekom; taahhüt yani sözleşme süresi dolan müşterilerini sözleşme bitişinden birkaç ay öncesinde aramaya başlıyor.

Müşteri temsilcileri, abonelerine taahhüt yenileme teklifinde bulunuyor.

Aboneler; müşteri temsilcileri ile yapacakları telefon görüşmeleri esnasında taahhütlerini yenilebiliyorlar.

Yenileme işleminin sözleşme tarihi dolmasına rağmen gerçekleştirilmemesi halinde ise müşteriler, normal tarifeye tabi tutuluyorlar.

Bu durumda kampanya dahilindeki indirimlerden faydalanamıyorlar.

Bu yüzden de indirimli fiyatlarla aboneliklerine devam etmek isteyen abonelerin mutlaka taahhüt yenileme işlemini zamanında gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Taahhüt yenileme işlemi, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri aranarak da yapılabiliyor.

Türk Telekom Taahhüt Bitmeden Numara Taşıma

Taahhüt bitmeden yani sözleşme süresi dolmadan farklı bir GSM operatörüne numarasını taşıyan Türk Telekom abonelerinin mutlaka taahhüt cayma bedelini ödemeleri gerekiyor.

Taahhüt cayma bedeli, müşterilerin son faturasına yansıtılıyor.

Numarasını Vodafone, Turkcell vb. farklı bir GSM operatörüne taşıyan kişilerden numara taşıma işlemi için ücret talep edilmiyor. Yani yeni operatörler, müşterilerinden hiçbir şekilde numara taşıma ücreti almıyor.

Ancak müşterilerin mutlaka eski GSM operatörlerine dair cayma bedelini ödemeleri gerekiyor.

Bu yüzden de Türk Telekom abonelerine ödemeleri gereken cayma bedeli miktarını öğrenmeden farklı bir GSM operatörüne numaralarını taşımalarını önermiyoruz!

Türk Telekom Cayma Bedeli Karşılama

Türk Telekom, zaman zaman cayma bedeli karşılama kampanyaları düzenlese de şu an için taahhüt cayma cezasını karşıladığı herhangi bir kampanyası bulunmuyor.

Yani cayma bedeli ödemek istemeyen abonelere Türk Telekom’a geçmelerini önermiyoruz!

Bu yazımızda Türk Telekom taahhüt cayma bedeli sorgulama yöntemlerine dair merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

YouTube video

Türk Telekom (TTNET) Cayma Bedeli Sorgulama Nasıl Yapılır?

Siz de Türk Telekom operatörünün en internetini kullanıyorsanız ve artık Türk Telekom operatörünün ev internetini iptal etmek istiyorsanız ancak Türk Telekom ev internetinin taahhüt günü ne kadar var ve taahhüt bedeli ne kadar diye sorgulama yapmak istiyorsanız Türk Telekom müşteri hizmetleri aracılığı ile bu işlemi yapabilirsiniz.

Türk Telekom Aboneliğimi İptal Ederken Neler Yapmalıyım?

Siz de Türk Telekom müşterisi iseniz ve artık Türk Telekom aboneliğinizi iptal edip başka bir operatöre geçecekseniz ilk olarak yukarıda anlattığımız adımları izleyerek cayma bedeli sorgusu yapmanız gerekmektedir sonrasında Türk Telekom bayiine giderek hattınızı kapatmak istediğinizi belirtin ve hattınızı kapatın.

Mehmet Faruk

Mobildiyari.com'da başyazar ve site sorumlusu olan Mehmet Faruk, platformun her köşesinde nitelikli içerik sunmayı hedefler. Mehmet Faruk, çeşitli kategorilerde ziyaretçilere tarafsız ve gerçek bilgi sağlamayı amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu