Reklam
Vodafone Bedava İnternet

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur?

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur? Düzenlediği kampanya, çekiliş ve uygulamaları ile müşterilerine birbirinden güzel hediyeler armağan eden, ülkemizin en çok müşteri sayısına sahip GSM operatörlerinden biri olma özelliği taşıyan Vodafone GSM operatörü müşterileri, zaman zaman faturalarının son ödeme tarihini geçirebiliyorlar.

Vodafone müşterileri de tıpkı diğer GSM operatörleri müşterileri gibi bazen maddi imkansızlıklar yüzünden bazen de sadece unuttukları için son ödeme tarihini aksatabiliyorlar.

Bu durumda Vodafone; faturalı hat müşterilerinin bir sonraki faturasına bir miktar gecikme zammı yani geç ödeme bedeli yansıtıyor.

Bu yazımızda kısaca Vodafone fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur? sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak merak edilenleri aydınlatmaya çalışacağız.

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Vodafone; müşterilerine ait olan faturaları ayın 1’inde, 15’inde ya da 21’inde kesiyor. Müşteriler, 3 farklı tarih arasından diledikleri tarihi seçebiliyorlar. Daha sonra yani ilerleyen zamanda da fatura kesim tarihlerini değiştirebiliyor yani güncelleyebiliyorlar.

Bu tarihlerden sonra müşteriler, maksimum 15 gün içerisinde faturalarını ödemekle yükümlü oluyorlar.

Vodafone faturalı hat müşterileri kendi fatura kesim tarihlerini kendileri seçebiliyorlar.

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Nasıl Öğrenirim?

Vodafone fatura son ödeme tarihinizi size en yakın Vodafone bayiliğine TC kimlik kartınız ya da nüfus cüzdanınızla birlikte giderek, kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Fatura kesim tarihi değişikliği için de bayiliğe gidebilir ve buradaki yetkililerden yardım alabilirsiniz.

Vodafone fatura kesim ve son ödeme tarihlerini aşağıdaki yöntemlerden biri sayesinde de öğrenebilirsiniz:

Vodafone Fatura Ödeme Tarihi Öğrenme ve Değiştirme 

Vodafone Müşteri Hizmetlerini Arayarak Fatura Son Ödeme Tarihini Öğrenme

Vodafone faturanızın son ödeme tarihine dair bilgi almak ya da fatura kesim tarihinizi sorgulamak için Vodafone Müşteri Hizmetlerini arayabilirsiniz.

Mevcut Vodafone hattınızdan 542’yi, sabit hatlardan veya diğer GSM operatörlerinden 0542 542 00 00 telefon numarasını aramak suretiyle müşteri temsilcisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Müşteri temsilcisinin güvenlik amacıyla size yönelttiği birtakım soruları yanıtladıktan sonra fatura son ödeme tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Vodafone Yanımda Uygulaması Üzerinden Fatura Son Ödeme Tarihini Öğrenme

Vodafone müşterilerinin faturalarını kredi kartı bilgileri ile kolaylıkla ödeyebilmelerine, fatura miktarını öğrenebilmelerine, TL yükleme vb. işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak tanıyan Vodafone Yanımda uygulaması üzerinden de fatura son ödeme tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Henüz Vodafone Yanımda uygulamasını kullanmıyorsanız; müşterilerine sürpriz hediyeler dağıtan bu uygulamayı akıllı telefonlarınıza Google Play Store ya da Apple Store üzerinden indirebilirsiniz.

Vodafone Online İşlemler sayfası üzerinden mevcut fatura borcunuzu, son ödeme tarihinizi öğrendikten sonra faturanızı kredi kartı bilgilerinizle de öğrenebilirsiniz.

Vodafone Sitesi Üzerinden Fatura Son Ödeme Tarihini Öğrenme

Vodafone’un resmi internet sitesi üzerinden de fatura kesim ve son ödeme tarihini görüntüleyebiliyorsunuz.

Vodafone Online İşlemler’e giriş yaparak, fatura son ödeme tarihinizi bir an önce öğrenmek ve faturanızı online platformda ödemek için hemen https://online.vodafone.com.tr/yanimda/#/giris linkini tıklayabilirsiniz.

Telefon numaranız ve şifre bilginizle birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz.

Şifreniz yoksa ya da şifrenizi unuttuysanız; S yazıp 7070’e kısa mesaj gönderebilirsiniz.

7000 ya da 7001 Sesli Yanıt Sistemini Arayarak Fatura Son Ödeme Tarihini Öğrenme

7000 ya da 7001 Vodafone Sesli Yanıt Sistemini arayıp, size yöneltilen komutları takip ederek de fatura son ödeme ve kesim tarihini öğrenebilirsiniz.

Vodafone Bayiliğine Giderek Fatura Son Ödeme Tarihini Öğrenme

Size en yakın Vodafone mağazasına ya da bayiliğine gidip, TC kimlik kartınızı ya da nüfus cüzdanınızı yetkili kişiye ibraz etmek yani göstermek suretiyle de faturanıza dair çoğu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Ne Olur?

Vodafone faturalı hat kullanan müşteriler; fatura son ödeme tarihlerini geçirdiklerinde hatlarının hemen aramaya kapatılıp kapatılmayacağının yanı sıra ne zaman Vodafone tarafından icraya verileceklerini de merak ediyorlar.

Vodafone; müşterilerini hemen icraya vermiyor. Öncelikle müşterilerine borçlarını ödemeleri için bir süre veriyor. Bu süre içerisinde borcun ödenmemesi ya da yapılandırılmaması halinde müşterilerine dava açıyor.

Vodafone; fatura son ödeme tarihi geçtikten sonra müşterilerine %2.5 oranında gecikme zammı uygulamaya başlıyor.

Gecikme zammı ise faturalı müşterilerin bir sonraki faturalarına yansıtılıyor.

Son ödeme tarihini geçiren kişilerin hatlarının aramaya kapanmaması için son ödeme tarihinden sonra maksimum 7 günlük süre içerisinde faturalarını ödemeleri gerekiyor.

Son ödeme tarihinin üzerinden 7 gün geçmiş olmasına rağmen faturasını ödemeyen kişilerin hattı kısıtlanıyor. Yani bu kişiler, telefon numaraları ile arama yapamıyorlar.

Aynı zamanda başka numaralara mesaj da yollayamadıkları gibi mobil internete de bağlanamıyorlar.

Vodafone, müşterilerine hatlarını kısıtladıktan sonra 3 günlük ek süre daha veriyor. Bu süre içerisinde de borcun müşteri tarafından ödenmemesi halinde müşterinin hattı tamamen kapatılıyor.

Hattı kapatılan kişi ise diğer numaralar tarafından aranamıyor. Diğer numaralar, bu kişiye mesaj da gönderemiyorlar.

Başkaları hattı kapatılan kişiyi aradıkları zaman ‘Bu hat, geçici olarak servis dışıdır’ sesli mesajı ile karşılaşıyorlar.

Yani Vodafone fatura son ödeme tarihinin üzerinden 10 gün geçtiğinde müşterinin hattı kapatılmış oluyor.

Hattı kapatılan müşteriler, kapatılan hatlarını açtırmak istediklerinde Vodafone bayiliklerine giderek, faturalarını ödeyebiliyorlar. Fatura borcunu ödeyerek, hatlarını açtırabiliyorlar.

Yeterli bütçesi olmayan yani toplam fatura borcunu ödeyemeyen kişiler ise borçlarını yapılandırabiliyorlar. Borçlarını yapılandıran kişiler, aylık eşit taksitlerle borçlarını daha kolay ve daha rahat şekilde ödeme şansına kavuşmuş oluyorlar.

Ancak Vodafone; fatura son ödeme tarihinin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen hiçbir şekilde borcunu ödemeye yanaşmayan, borç yapılandırma için de başvurmayan kişileri mahkemeye veriyor.

Bu durumda müşterilerin bir de avukat ve mahkeme masraflarını ve dosya giderlerini ödemeleri gerekiyor.

Fatura gecikme zammına mahkeme, dosya giderleri de eklendiğinde kişinin ödemesi gereken toplam miktar, katlanarak artmış oluyor.

Mahkemeye verilen yani icralık olan kişiler ise borçlarını yapılandırarak, kredi kartına eşit taksitle ödeyebiliyorlar.

Borcunu yapılandırmayan ve icralık olan kişilerin maaşlarına haciz konuluyor. Yani Vodafone’a olan toplam borçları, maaşlarından kesiliyor.

Müşterinin SGK’lı bir işinin olmaması, öğrenci ya da ev hanımı olması halinde ise gayrimenkullerine haciz geliyor.

Eskiden GSM operatörleri, fatura borçlarını müşterilerinin ev eşyalarına haciz koyarak, tahsil ediyorlardı.

Ancak Türk Borçlar Kanunu’nda yapılan son güncelleme ile artık fatura borçları, ev eşyalarına haciz konularak tahsil edilemiyor.

Vodafone Fatura Borcu Kaç Ay Ödenmezse İcra Gelir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Vodafone; fatura son ödeme tarihinin üzerinden 1 ay geçtikten sonra fatura borcunu ödemeyen müşterilerini mahkemeye verebiliyorlar.

Ancak Vodafone’un bu aşamada pek de aceleci davranmadığını bazen müşterilerine ek süre verdiğini, müşterilerini son ödeme tarihinin üzerinden 2-3 ay geçtikten sonra icraya verdiğini de hatırlatmak istiyoruz.

Yasal olarak, Vodafone’un müşterilerini son ödeme tarihinin üzerinden 30 gün geçtikten sonra icraya verme hakkı doğsa da genellikle bu sürenin 60 bazen de 90 güne kadar uzayabildiğini söyleyebiliriz.

Zaten Vodafone; icraya vermeyi düşündüğü kişileri arayarak, onlara bu konuyla ilgili olarak da bilgi veriyor.

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihinden Kaç Gün Sonra Kapanır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi müşterilerin hatları son ödeme tarihinin üzerinden 7 gün geçtiğinde kısıtlanıyor. Hattı kısıtlanan kişiler, telefon numaralarıyla başkalarına mesaj atamıyor, başkalarını arayamıyorlar.

Son ödeme tarihinin üzerinden 10 gün geçtiğinde ise aramaya kapanıyor. Bu durumda hattı kapatılan kişiye diğer kişiler de ulaşamıyor. Yani hattı kapatılan kişi aranamıyor ve bu numaraya gönderilen mesajlar, ne yazık ki iletilemiyor.

Vodafone Hat Açma Ücreti 2023

Fatura borcu nedeniyle hatları kapatılan kişilerin yapılan son güncellemeye göre hat açma bedeli olarak 35.55 TL ödemeleri gerekiyor.

35.55 TL hat açma bedeli; müşterinin bir sonraki faturasına yansıtılıyor.

Yani müşterinin kapanan hattını tekrar açtırabilmesi için gecikme zammının yanı sıra hat açma kapama bedelini de ödemesi gerekiyor.

Fatura Borcu Ödenen Kapalı Hat Ne Zaman Açılır?

Hatları fatura borcu yüzünden kapanan müşteriler, hatlarının borçlarını ödedikten ne kadar bir süre sonra açılacağını da merak ediyorlar.

Vodafone; tüm bankalarla çevrimiçi bir şekilde çalıştığından fatura borcunu ödeyen kişilerin hatları, borçlarını ödedikten sonra yaklaşık 10 dakika sonra açılıyor.

Yani müşteriler, 10 dakika gibi kısa bir süre sonra hatlarından arama yapabiliyor ve arama kabul edebiliyorlar.

Bu yazımızda kısaca Vodafone fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de Vodafone müşterisiyseniz; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

YouTube video

Vodafone Hattımın Faturasını Ödemezsem Ne Olur?

Eğer ki siz de Vodafone hat kullanıcısı iseniz ve Vodafone faturalı hatta sahipseniz ancak hattınızın fatura ücretini ödemek istemiyorsanız ve ödemezsem ne olur diye düşünüyorsanız; ilk olarak hattınız sizin başka numarayı aramaya kapanır sonrasında başka numaranın sizi aramasına kapanır en son olarak da hattınız komple kapanır ve artık hattınıza faizli borç işlenmeye başlar.

Vodafone Faturalı Hat İptali Nasıl Yapılır?

Siz de Vodafone faturalı hat kullanıcısı iseniz ve faturalı hattınızın her ay fatura ödemek zorunda oluşunuzdan bıkmışsanız ve faturasız hatta geçip istediğiniz zaman paket alıp istemediğiniz zaman almak istemiyorsanız ve faturalı hattınızı iptal ettirip faturasız hatta geçiş yapmak istiyorsanız Vodafone Hat İptali ve Dilekçesi, Hat İptali E-Devlet yazımızı inceleyebilirsiniz.

Mehmet Faruk

Mobildiyari.com'da başyazar ve site sorumlusu olan Mehmet Faruk, platformun her köşesinde nitelikli içerik sunmayı hedefler. Mehmet Faruk, çeşitli kategorilerde ziyaretçilere tarafsız ve gerçek bilgi sağlamayı amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu